CIRIS Afvalstromen

afvalstromen1

Inzameling

CIRIS Afvalstromen is ontwikkeld speciaal voor de inzamelaars van afval. Deze inzameling kan op 3 manieren ontstaan, namelijk door de verhuur van containers, het regulier legen van rol- of frontcontainers en het brengen door de ontdoener. Al deze inzamelingsvormen worden door onze software ondersteund.

Meldplicht

Als inzamelaar heeft u de verplichten te melden aan het LMA (Landelijk Meldpunt Afvalstoffen). Aangezien de gegevens reeds bij de inzameling bekend zijn, is deze procedure slechts een druk op de knop. Ook het opvragen van bedrijfsnummers is een druk op de knop. Op deze manier kunt u snel voldoen aan deze administratieve verplichting.

Wegingen

CIRIS Afvalstromen is te koppelen aan uw weegbrug. Hierdoor kunnen de weeggegevens automatisch worden opgevraagd. Om de afhandeling zo vlot mogelijk te laten verlopen, heeft CIRIS meerdere voordelen:

  - Gebruik van templates voor reguliere wegingen
  - Gebruik van tarra waardoor slechts 1x wegen voldoende is
  - Gebruik van een chauffeursterminal

 

Tijdens de weging kunt u direct containerlocaties beheren en ook chauffeursopdrachten afmelden. Dus geen onnodige wisselingen van menukeuzes. Ook kunt u telefonische opdrachten voor plaatsen, wisselingen etc. direct invoeren zonder van scherm te hoeven wisselen. Wel zo praktisch en tijdbesparend.

Na de weging gaat de weegbon, indien gewenst, direct per mail naar uw klant. Ook kunt u de weegbon digitaal bewaren en automatisch laten toevoegen bij het elektronisch factureren. Wel zo gemakkelijk en duidelijk voor uw klant.

De wegingen worden direct klaargezet voor facturatie, maar uiteraard kunt u ook contact afrekenen.

Wanneer u naast inzameling ook nog producten verkoopt, zoals grind of zand, dan kunt u dit ook direct vanuit het weegscherm regelen. De verkoop wordt ook direct klaargezet voor facturatie en tevens wordt de voorraad bijgewerkt. U kunt hierbij ook werken met batches, waardoor de herkomst van bijvoorbeeld zand geregistreerd wordt.

Containerverhuur

Containerverhuur komt voor in verschillende vormen, regulier en incidenteel. Het kan zijn dat u een webshop heeft waar men containers kan bestellen, betalend met iDeal. Wij kunnen een koppeling aanbieden, zodat deze bestelling direct volledig in CIRIS binnenkomt. Niets over te typen en direct in te plannen. Via de ChauffeursApp kunt u deze opdrachten direct doorgeven. Heeft u nog geen webshop, dan hebben wij ook een complete webshop voor u. Uiteraard kunt u ook vaste verhuur regelen met CIRIS. De huurbedragen worden automatisch gefactureerd en desgewenst geïncasseerd. De meldingen voor legen of wisselen kunt u dan registreren. Ook kan het zijn dat u regulier ledigt, bijvoorbeeld bij rol- of frontcontainers. Deze vaste planning kunt u volledig in CIRIS regelen.

Met gebruik van Google Maps kunt u opvragen waar elke container staat en van welk type. Wel zo overzichtelijk, vooral als een bepaalde type container zoekt.

Rolcontainers

Bij rolcontainers wilt u zo uitgebreid mogelijk kunnen werken met periodes. Binnen onze module kunt u werken met “op afroep”, maar ook uiteraard met vaste periodes. De afroep kan vanaf uw website worden ingeschoten, maar uiteraard ook vanaf uw workstation worden ingebracht. De keuzes van de vaste periodes zijn zeer uitgebreid. U kunt hierbij denken aan na xx aantal dagen, weken of maanden. Daarbij kennen wij ook even en oneven weken of maanden. Uiteraard wordt er daarbij ook rekening gehouden met de in dat jaar geldende feestdagen.

Via ons planbord worden de opdrachten zichtbaar op de datum van uitvoer en kunt u de opdrachten toekennen aan de beschikbare vrachtwagen. Tijdens het plannen kan de route handmatig worden samengesteld, maar optioneel is het ook mogelijk om gebruik te maken van een routeplanning, om optimaal de route te kunnen rijden. Wanneer de route definitief is samengesteld, wordt deze door het planbord doorgezet naar de terminal van de vrachtwagen. De chauffeur heeft dan meteen de verplichte geleidebrief en de routelijst tijdens zijn rit beschikbaar.

Ook eventuele huur van de rolcontainers kunt u volledig binnen CIRIS laten afhandelen en wordt dus ook de financiële afhandeling voor u verzorgd.

ChauffeursApp

Deze uitbreiding op CIRIS Afvalstromen zorgt voor communicatie met de chauffeurs en zorgt tevens voor afhandeling van de weging via een terminal. Een "terminal" klinkt zwaar en duur, maar wij ondersteunen verschillende uitvoeringen.
Enkele voorbeelden (van goedkoop naar duur):

  - Een pas-scanner gekoppeld aan de huidige weegbrug computer
  - Een pas-scanner geplaatst op de balie gekoppeld aan een zelfstandige computer
  - Een terminal aan de buitenkant van het pand
  - Een terminal op een paal bij de weegbrug

Hoe werkt het?
Vanuit CIRIS voert u opdrachten in voor de chauffeurs. Deze opdrachten zijn normaal gesproken voorzien van een geprinte geleidebiljet. In de nieuwe module komt deze afdruk te vervallen en zal de opdracht naar de mobiel of tablet van de chauffeur worden verzonden. Deze digitale geleidebiljet zal lokaal opgeslagen worden, zodat ook zonder internet de gegevens kunnen worden getoond aan een controlerende ambtenaar.

De chauffeur krijgt dus alle opdrachten binnen, kan zien wat er gedaan moet worden en activeert zelf de opdracht die hij uitvoert. Dit wordt weer teruggekoppeld met CIRIS en kunt u dus zien welke rit de chauffeur aan het maken is ten opzichte van zijn dagplanning.

Ook opdrachten die niet van een geleidebiljet voorzien hoeven te worden kunt u versturen naar chauffeur. Denk hierbij aan containerplaatsing etc.

Elke opdracht van de chauffeur wordt voorzien van een barcode welke verzonden wordt naar de mobiel/tablet. Met deze barcode kan de chauffeur de afhandeling bij u op kantoor automatisch laten verlopen.

Uitbesteden containerverhuur

Wij hebben een compleet geïntegreerde afhandeling voor het uitbesteden van containerverhuur aan collega’s in de betreffende regio. Via mailverkeer en response worden planning automatisch gevuld en is het met uitbesteden met enkele handelingen geregeld.

Koppeling met derden (EBA)

Het is mogelijk om op basis van de EBA standaard met andere inzamelaars samen te werken. Door deze standaard toe te passen, krijgt u alle gegevens aangeleverd en worden uw werkzaamheden beperkt tot het wegen. Uiteraard kunt u op basis van deze standaard ook melden aan stortplaatsen waar u gaat storten. Dit alles onafhankelijk van welke software er aan beide kanten gebruikt wordt (in ontwikkeling)

Compostregistratie en Certificaten

Wanneer u ook compost inzamelt en daarbij moeten melden aan het RVO (zci), dan is dit ook volledig mogelijk met CIRIS Afvalstromen. Tevens kunt u werken met certificaten voor de levering van bijvoorbeeld bemeste aarde. U heeft hiermee de locatie en voorraadbeheer van de grond per certificaat.